De lækreste koldhævede boller

De her boller er nok nogen af de bedste, jeg har bagt. De er så lækre og luftige, og så tager det altså ikke lang tid lige at bikse sådan en dej sammen. Jeg fandt opskriften hos Frederikke Wærens, som også har opskrifter på mange andre lækre sager! Dog ville jeg lige dele med jer, hvilke ingredienser jeg præcis har brugt, og så kan I hoppe over på hendes side og finde fremgangsmåden.

Hvis jeg selv skal sige det, så er det her nogle nemme og egentlig også sunde boller. Jeg rører dejen sammen lige inden, jeg går i seng, og så tænder jeg ovnen som det første næste morgen. På nærmest ingen tid er der altså lune boller til morgenmad. Dét er ikke til at klage over!

Ingredienser:
– 7 dl. koldt vand
– 15 g. gær
– 120 g. havregryn
– 2 tsk. salt
– 1 tsk. flydende honning
– 2 spsk. solsikkeolie
– 50-65 g. creme fraiche 6%
– 100 g. grahamsmel
– 600 g. hvedemel
– Evt. lidt solsikkekerner

Det er med disse ingredienser, jeg har bagt mine boller. Og som sagt kan I finde fremgangsmåden her. Jeg har allerede bagt dem 2 gange, og her 2. gang har jeg lavet nogle af dem større og mere aflange, så de er perfekte som sandwichbrød.

Velbekomme.

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Pernille
    20. april 2020 / 12:05

    Kan anbefale at bruge op til 900 (600 gram hvedemel og 300 gram fuldkorn – man evt gemme 100 gram mel til bordet om morgenen) gram mel i alt, så hæver bollerne mere op og bliver knap så flade. Jeg vender også altid dejen ud på bordet om morgenen og skærer forsigtigt dejen i nogle stykker med en dejskraber eller en stor kniv, så undgår man at slå luften ud af dem, som kan ske, når man tager dejen op med skeer. En god afbagningsteknik, som har virket for mig er 10 min på 250 grader og de sidste 10 min på 150 grader, så bliver de mega sprøde ude på og bløde inden i. Men man skal dog lige holde øje med, at de ikke bliver for mørke. Jeg har lavet de her koldhævede boller så mange gange, og de er så lækre!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *