Gulerodsboller

Hjemmebagte boller minder mig meget tydeligt om min barndom. Min mor har altid bagt, og jeg har altid være med til det på køkkenbordet. Derfor findes der i min optik næsten intet bedre end duften og smagen nybagte, lune boller. Her får I lige min opskrift på nogle ret gode gulerodsboller.

Ingredienser:
– 50 g gær
– 0,5 dl. vand
– 2 dl. mælk
– 1 tsk. sukker
– 1 tsk. salt
– 3 spsk. solsikkeolie
– 1 æg
– 200 g. revet gulerod 
– 600 g. hvedemel 

– 1 æg til pensling

How to:
Vand og mælk lunes en smule, og gær røres derefter ud i. Tilføj æg, salt, sukker og olie. Næstsidst skal den revet gulerod i og til slut melet. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning under et viskestykke på køkkenbordet.

Bollerne hæves omkring 30-45 min. Så cirka dobbelt størrelse. Der bliver 12-14 boller alt efter, hvor store man laver dem. De lægges på en plade og efterhæves i 20 min.

Inden de kommer i ovnen, skal de pensles med 1 æg. Bollerne skal bages i alm. ovn på 200 grader i 12 min.

Velbekomme!

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *